web analytics

Windows 10-gebruikers klagen over fullscreen advertenties op vergrendelscherm

Print Friendly, PDF & Email

Microsoft is onlangs begonnen met het tonen van advertenties voor het spel Lara Croft op het vergrendelscherm van Windows 10-gebruikers. Gamers worden aangemoedigd om het nieuwe spel ‘The Rise of the Tomb Raider’ aan te schaffen via de Windows Store.
Dit is een ad voor Tomb Raider zoals getweet door David Mc Gavern  op https://twitter.com/daveymcgav/status/702385178937835522/photo/1

w10vergrendelscherm

Sommige gebruikers kregen in januari blijkbaar ook al een advertentie voor de film ‘Minions’ op hun vergrendelscherm te zien.

Zo schakel je de advertenties uit

Veel gebruikers weten het niet, maar Windows 10 is zo ingesteld dat je die advertenties standaard te zien krijgt. Wanneer dat het geval is kan je dit uitzetten door naar het Instellingenmenu te gaan en naar Personalisatie en dan het Vergrendelscherm te gaan. Daar kan je het vinkje weghalen om ‘leuke weetjes, tips, trucs en meer’ op je vergrendelscherm te zien.

Besluit…

Gratis bestaat niet voor Microsoft. Gratis Windows 10 is commercieel een goede zet, want miljoenen mensen lopen met open ogen in de reclame val want het verdienmodel van Microsoft wordt aangepast van CD’s kopen met software op, naar Apps via de Windows Store.

Als je echt geen reclames wil krijgen dan kun je maar beter op Windows 7 blijven, maar nog beter is om naar Linux over te gaan. Dat laatste gecombineerd met een goede Ad-blocker in je browser (zie Hoe je privacy op het Internet wat opkrikken) bespaart je al heel wat narigheid.

Spread the word. Share this post!

2 Comments

 1. Beantwoorden

  Misschien moet iedere Windows gebruiker Microsoft eens duidelijk maken dat een thuiscomputer die gebruikt word om te surfen , te e-mailen , een brief typen enz….. niet gemaakt is om te gamen . Als Microsoft echt zo graag games verkoopt waar ik geen probleem met heb , moeten ze maar een eigen gamecomputer ontwikkelen en op de markt brengen .

 2. Maurice Vansteelandt

  Beantwoorden

  Alain,
  Bedankt voor de mededeling en uitleg daarbij.
  Ik heb er geen last van. Omdat ik geen W**** meer gebruik.

  Mvg.,
  Maurice.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.