web analytics
Print Friendly, PDF & Email

Logo CIB-Liga NieuwsbriefBegin 2011 was ik met brugpensioen. Dus zocht ik een vereniging waar ik mijn informaticakennis zou kunnen gebruiken, sociale contacten onderhouden en andere vrijwilligers helpen.

De website http://www.vrijwilligerswerk.be/ is een goede startplaats en na wat zoekwerk bleek de CIB-Liga vzw – Chronisch Inflammatoire Bindweefselziekten – op zoek te zijn naar iemand met informaticakennis om te helpen met de redactie van hun tijdschrift. Ik nam contact op met hen en ‘het klikte’.

Er was echter een dringender probleem bij de CIB. Wegens het afhaken van de vorige webmaster hadden ze hun website uitbesteed aan een bedrijf dat voor hen de website zou maken. Alleen kostte dat hun wel een ferm pak geld en bleek het resultaat niet wat ze ervan verwachten. Ik heb van de nieuwe website mijn prioriteit gemaakt en nog geen drie maand later was http://cibliga.be een feit. Ik was dus feitelijk hun webmaster geworden.

Ook het oude forum was een ramp. Na wat zoeken en zweten heb ik alle gegevens kunnen importeren in SMF – Simple Machines Forum. Niettegenstaande dat forums nu concurrentie krijgen van Facebook is ons forum toch een enorme bron van informatie.

Ondertussen was ik begonnen met een ledenbeheerprogramma te ontwikkelen in Visual Studio en eens dat af was heb ik het ledenbeheer op mij genomen. Alles is nu geautomatiseerd en we hebben een veel beter overzicht hoe ons ledenbestand er nu uitziet.

Om met de moderne digitale communicatiemiddelen te kunnen wedijveren mocht een Twitter account ook niet ontbreken. Via http://twitter.com/cibliga kunt u ons volgen.

De laatste stap en ook de meest controversiële was het aanmaken van een Facebook pagina. CIB-patiënten zijn meestal oudere personen en die staan uit nature nogal wat weigerachtig tegen Facebook. Vooral het probleem van privacy blijkt hen hoog te liggen, terwijl velen van hen het ‘van horen vertellen’ hebben. De jongeren blijken daar helemaal geen probleem te hebben en na een korte periode van overleg kon onze Facebook pagina – https://www.facebook.com/cibliga – ook opengesteld worden.

In de zomer 2013 werd er een heel nieuwe website ontwikkeld, gebaseerd op WordPress. Gebruik maken van het thema Catch-Box Pro werd de ombouw naar de nieuwe look & feel van de site een succes.

In het voorjaar 2014 werd er een Google+ account aangemaakt – https://plus.google.com/+CibligaBe1981.

Juli 2014 zag twee extra social network kanalen het licht zien, namelijk ons YouTube kanaal en ons Flickr fotobeheer account.