web analytics

Verwijder het Windows 10 update icoontje

Print Friendly, PDF & Email

Je bent best tevreden met je Windows 7 /8.1 en je hebt besloten om de upgrade naar Windows 10 aan je te laten voorbijgaan. Alleen blijft dat vervelende witte Windows 10 icoontje in je taakbalk je daar non-stop aan herinneren.

w10_01
Hieronder volgt de manier om dat icoontje van de taakbalk te verwijderen, in Windows 7. Voor Windows 8.1 kunnen de schermafdrukken wat anders zijn, maar de procedure is identiek.

Hoe kwam dat icoontje op mijn PC

Het icoontje werd middels een Windows update met de naam kb3035583 op je PC gezet door Microsoft. Daar het een update betreft moeten we dus twee zaken doen:

 1. De betreffende update verwijderen en de computer herstarten
 2. Zodra Microsoft die update na de herstart opnieuw downloadt, deze verbergen zodat hij nooit uitgevoerd wordt.

 Update verwijderen

Open het Startmenu en ga naar Configuratiescherm. Klik op de categorie Systeem en beveiliging, ga naar het kopje Windows Update en klik op Geïnstalleerde updates.

w10_02

Nu wordt het even zoeken. Ergens in de lijst moet een update staan met de naam Update voor Microsoft Windows (KB3035583).

w10_03

Klik met je rechtermuisknop op de update, selecteer Verwijderen en bevestig met Ja.

w10_05

Computer nu nog niet herstarten!!
Eerst moet je de manier van updates installeren aanpassen.

Als je computer zo is ingesteld dat updates automatisch geïnstalleerd worden,dan ben je er aan voor de moeite, want na het herstarten, laadt Windows deze update automatisch weer en installeert deze opnieuw.

Je moet de instellingen zo aanpassen dat je updates manueel installeert. Daartoe ga je in je Windows Update naar ‘Instellingen wijzigen’ en pas die als volgt aan:

w10_08

Als je instellingen zijn ingesteld, kan je je systeem herstarten.

Na de herstart zal Windows terug de update downloaden.

w10_09

Die zal vermeld worden als ‘1 belangrijke update is beschikbaar’. Klik op deze lijn en je ziet een lijst van alle belangrijke updates. In ons geval is er maar één, en dat is deze die we zonet verwijderd hebben.

w10_10

We gaan die nu verbergen, door er rechts op te klikken en te kiezen voor de optie ‘Update verbergen’

Dan wordt die update grijs weergegeven, en zal in het normale update scherm niet meer zichtbaar zijn en dus ook niet meer geïnstalleerd kunnen worden,

w10_11
Klik op de [OK knop] in dat venster om terug naar je normale Windows Update scherm te gaan. Je zal zien dat de update nu niet meer verschijnt.

w10_12

Op die manier verschijnt dat icoontje niet meer op je taakbalk.

Van idee veranderd?

Als je later alsnog zou beslissen om toch de Windows 10 upgrade te willen doorvoeren, dan hoef je in het Windows Update scherm enkel op de optie ‘Verborgen updates herstellen’ te klikken, rechts klikken op deze update en selecteren om die terug te zetten. Daarna kan je de update dan installeren.

 

Spread the word. Share this post!

1 Comments

 1. Luc

  Beantwoorden

  Na lang zoeken eindelijke een goede uitleg gevonden om dat vervelende icoontje weg te halen.
  Ik zal zelf wel beslissen wanneer ik windows 10 zal of wil binnenhalen. Mijn automatische updates waren al langer uitgeschakeld en zoals gezegd wanneer ik van gedacht verander haal ik de fameuze KB weer uit de kast.
  bedankt voor de klare uitleg.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.