web analytics

Van Facebook naar Google Plus

Print Friendly, PDF & Email

Bereikbaar zijn op sociale media is heden ten dage een normaal feit. Zo heb ik onder andere een account op Facebook en op Google Plus.

Ik heb altijd gezegd dat Facebook voor het VTM-publiek is en Google Plus voor het Canvas publiek. Het niveau is duidelijk verschillend. Ik zoek een meer technisch sociaal medium en dat is Facebook duidelijk niet. Google Plus daarentegen gaat meer die richting op.

facebookFacebook is feitelijk nooit mijn ding geweest. Neem de apps weg en er blijft gewoon van Facebook niks meer over. Of anders gezegd, Facebook = Apps. En net die apps zijn voor mij nooit interessant geweest. Ook de informatie die je verkrijgt van je ‘likes’ van bedrijven of groeperingen zijn meestal verborgen reclames. En ook dat is niet mijn ding (zie mijn berichtje Reclame niks voor mij).

google-plus-logo-150x150_thumbGoogle Plus daarentegen heeft een heel ander doelpubliek enerzijds en ook de invalshoek over hoe je met sociale media omgaat is volledig anders dan bij Facebook. Het concept van Google Plus ligt me veel beter. Veel zaken die ik wil volgen, zoals Linux en Open-Source zaken worden door hun gebruikers wel op Google Plus en niet op Facebook geplaatst. Google Plus integreert ook veel beter met je andere Google applicaties zoals Gmail en Agenda.

Daarom heb ik beslist om mijn aanwezigheid op Facebook ‘on hold’ te zetten en enkel Google Plus nog te gebruiken voor mijn sociale meldingen.

Voor zij die me via Google Plus willen volgen is dat mijn G+ adres: http://plus.google.com/+alainbaudrez

Spread the word. Share this post!

2 Comments

  • Beantwoorden

   Kijk eens naar

   Google+Facebook allows you to see your Facebook stream inside Google+.
   Simply Connect to Facebook, and get all the updates on your Google+ Facebook tab.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.