web analytics

Nu ook Windows telemetry spyware in Windows 7, 8, 8.1 …

Print Friendly, PDF & Email

Windows 10 heeft een spyware telemetry optie die automatisch allerhande informatie over de gebruikersactiviteiten verzamelt en deze naar Microsoft doorstuurt.

Microsoft heeft nu deze spyware telemetry gebackported voor Windows 7, 8, en 8.1 en zal deze via een Windows Update installeren.

Zie https://support.microsoft.com/en-ca/kb/3075249

This article describes an update that adds telemetry points to consent.exe in Windows 8.1, Windows RT 8.1, Windows Server 2012 R2, Windows 7 Service Pack 1 (SP1), and Windows Server 2008 R2 SP1.

This update adds telemetry points to the User Account Control (UAC) feature to collect information on elevations that come from low integrity levels.

Daarom is het van belang dat je als Windows gebruiker nooit je Windows Update op automatische mode zet. Laat updates gerust de binnenlopen, maar beslis zelf of je deze wenst te installeren of niet.

Ik zal in ieder geval de update 3075249 blokkeren en nooit installeren.

 

Spread the word. Share this post!

1 Comments

 1. François

  Beantwoorden

  Bedankt Alain voor deze waardevolle informatie. Nu zullen er misschien lezers met vragen hoe deze Update blokkeren en niet te installeren. Zoals je citeert staat in mijn Windows 7 mijn automatische updates uitgeschakeld , en laat ik ze ook downloaden en bepaal zelf welke Updates en wanneer ik ze wil installeren. Het is in het verleden al meerdere malen gebeurt dat Microsoft een verkeerde Update uitbrengt en na installatie Windows niet meer wil opstarten, zelfs niet meer in veilige modus. Men komt het pas te weten als het te lezen valt op internet , en Microsoft aan een patch werkt om via update aan te bieden. Voor alle zekerheid wacht ik altijd een 10-tal dagen om de updates te installeren, je weet maar nooit .
  Nu zullen er misschien lezers zijn die niet (juist) weten hoe updates te blokkeren . Wanneer men naar configuratiescherm > Updates gaat zal men daar een lijstje zien met de updates die nog moeten geinstalleerd worden. Standaard staan deze allemaal aangevinkt en als men dan op Updates installeren gaat klikken zullen die dan geinstalleerd worden. Niet goed opgelet en helemaal niet meer aan gedacht om die bepaalde update niet te installeren kun je hem nadien terug gaan verwijderen.
  Ga je de update verwijderen zal die terug aangeboden worden, en denk je bij jezelf, het gaat om die bepaalde update die ik niet mocht installeren en je installeert de update dus maar niet.
  Het is de tweede dinsdag van de maand (Microsofts patchday) en je krijgt de nieuwe updates aangeboden. Helemaal vergeten dat die eentje er ook nog tussenstaat , je laat die bewuste update 3075249 ook aangevinkt , en hij is ook geinstalleerd.
  Nu om te vermijden als hij bij de volgende patchdinsdag zal geinstalleerd worden gaat men als volgt te werk.
  Bovenaan bij Alle het vakje aanvinken om de updates te deselecteren . Door rechts te klikken op de Update in het lijstje kun je hem verbergen (blokkeren zoals geciteerd word). Nu kan de update niet meer geinstalleerd worden. Alhoewel de Update niet geinstalleerd werd, zal hij dan ook niet meer aangeboden worden , omdat hij als verborgen werd ingesteld . Alhoewel dat men toch rekening moet houden met de kunstjes van Microsoft. Het is in het verleden al gebeurd dat verborgen updates toch geinstalleerd werden, omdat Microsoft van oordeel was dat ze te belangrijk waren , en dus zonder dat gebruikers het wisten dat de verborgen update op de achtergrond toch werd geinstalleerd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.