web analytics

Telegram app

Print Friendly, PDF & Email

“Instant Communication” is in vandaag. Met je smartphone ben je letterlijk 24/7 bereikbaar, niet alleen ‘by voice’ door je smartphone als gewone telefoon te gebruiken, maar ook via zogenaamde ‘messenger apps’ zoals Bleep, WhatsAppViberSnapchatiMessageFacebook Messenger enz…

Met de overname van Skype door Microsoft groeide bij mij het verlangen om Skype links te laten liggen en naar een Messenger App over te schakelen. Ik stelde enkele criteria naar voren:

  • Moet werken onder Android
  • Moet werken onder Windows 7 of Windows 10
  • Moet werken onder Linux
  • Indien mogelijk open bron

Na wat zoeken en lezen, bleek dat ik bij geen van bovengenoemde Messenger Apps vond wat ik zocht, tot ik op de website van Telegram terecht kwam.

TelegramTelegram is een Messenger App die draait in

Daarenboven is Telegram gebaseerd op een open API en protocol
Lekker meegenomen is dat Telegram gratis is zonder reclames.

Ik heb me een Telegram account aangemaakt met als gebruikersnaam @wamukota, zodat andere Telegramgebruikers me gemakkelijk kunnen bereiken, zelfs zonder mijn telefoonnummer te kennen.
Door op de volgende link te klikken, https://telegram.me/wamukota, kom je op mijn contactpagina terecht. Deze link kun je gewoon meegeven in je ondertekening van je mails, op je website zetten. Vind ik ook wel praktisch.

Telegram Contact PageEens geïnstalleerd op je smartphone, desktop, … wordt alles gesynchroniseerd.

Een ander groot voordeel is dat je overdag niet verplicht bent om je 3G/4G of Wifi aan te spreken met je smartphone, maar dat je via je PC/laptop evengoed bereikbaar blijft. Spaart alweer wat batterijduur uit voor je smartphone.

Het is mijn eerste kennismaking met zo’n messenger app en ben benieuwd wat mijn ervaring zal zijn, maar ik ben vooral blij dat ik vanuit mijn Linux omgeving in plaats van Skype, nu via Telegram zal kunnen werken. Hun icoontje staat netjes in mijn taakbalk.

Telegram in taakbalk

 

Spread the word. Share this post!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.