web analytics

Microsoft beveiligt draadloze muizen tegen hackers

Print Friendly, PDF & Email

wireless mouseOp 1 maart schreef ik in mijn blog ‘Systeem hacken via wireless muis of toetsenbord dongle‘ hoe door gebruik te maken van het niet-vercijferd wifi signaal tussen de dongle op je PC/laptop en je muis/toetsenbord, hackers er in slaagden om binnen te geraken op je systeem. Dit proces heeft de naam Mousejack gekregen.

Ondertussen heeft Microsoft de nodige stappen ondernomen om het signaal te beveiligen.

Een nieuwe update van Microsoft voor verschillende draadloze muizen moet de apparaten beter tegen hackers beschermen, zo heeft de softwaregigant laten weten. De optionele update verbetert de beveiliging door bepaalde pakketten afkomstig van draadloze usb-dongles te filteren.

De problemen zijn aanwezig in de muizen van zeven bedrijven, namelijk Microsoft, HP, Gigabyte, Amazon, Logitech, Dell en Lenovo. In het geval van Microsoft gaat het om de Sculpt Ergonomic muis, Sculpt Mobile muis, Wireless Mobile muis 3000 v2.0, Wireless Mobile muis 3500 en 4000, Wireless muis 1000, 2000 en 5000 en de Arc Touch muis. De optionele update om de pakketten te filteren is via Windows Update te downloaden.

Naast Logitech die al een patch heeft uitgebracht, is Microsoft nu de tweede die iets doet aan het probleem van MouseJack.

Alleen is het zo dat dit patches zijn voor Microsoft Windows systemen, waardoor zowel Apple als Linux gebruikers van deze lekkende hardware mogelijks nog steeds het risico lopen van besmet te worden via een MouseJack. Het enige dat je kan doen is een muis kopen van een merk dat hierboven niet vermeld is

 

Spread the word. Share this post!

1 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.