web analytics

Microsoft bekent: Automatische spionage software in Windows 10 niet te stoppen

Print Friendly, PDF & Email

In een vorig artikeltje – Upgrade naar windows 10: resistance is futile – bleek al hoe moeilijk zal zijn voor een gewone gebruiker om de upgrade naar Windows 10 tegen te houden. Maar aan de andere kant, mocht blijken dat Windows 10 beter is dan Windows 7 of Windows 8, dan zou je de overstap eventueel toch kunnen doen. Waarom niet hé? Wel voor zaken zoals deze …

In een gesprek met PC World legde Microsoft Corporate Vice President Joe Belfiore uit dat Windows 10 non-stop bijhoudt hoe het systeem zich gedraagt en hoe je het gebruikt om dan die die informatie standaard naar Microsoft door te sturen.
Nog belangrijk is dat, alhoewel je bepaalde trackings kan uitzetten, het verzamelen van die basis informatie niet kan worden uitgezet:

“In de tracking gevallen waar we geen opties hebben voorzien, vinden we dat deze zaken te doen hebben met de goede werking van het systeem.” aldus Belfiore. “In het geval dat we weten dat ons systeem plat gaat, of erge performantie problemen heeft, vinden we die informatie zo behulpzaam naar het ecosysteem toe en geen geval van persoonlijke privacy, dat we die informatie verzamelen om tot een betere ervaring voor iedereen te komen.”

Dat ondersteund gedetailleerde informatie die sommigen als een samenzweringstheorie weglachten.

Desalniettemin of je nu akkoord gaat of niet met Belfiores standpunt dat dit een inbreuk is op je persoonlijke privacy, is het vreemd dat Microsoft er zo lang over gedaan heeft om toe te geven dat het in Windows 10 verzamelen van achtergrond systeemgegevens niet te stoppen valt. Tot nu toe gaf het de indruk dat het uitzetten van alle privacy opties de gebruikers volledige privacy garandeerde. Niet zo dus – het lijkt echter steeds meer op spioneren.

http://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2015/11/02/microsoft-confirms-unstoppable-windows-10-tracking/

Spread the word. Share this post!

1 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.