web analytics

Malware in Transmission v. 2.90 voor Apple OSX

Print Friendly, PDF & Email

De website van Transmission, vermeldt dat de versie 2.90 voor MAC OS X gecompromitteerd is met malware van het type “OSX.KeRanger.A” malware.

Er is evenwel geen nieuws of de Linux versie ook het slachtoffer werd van malware. Indien je versie 2.90 draait, doe je er best aan om die te verwijderen, al zou je virusscanner deze malware moeten detecteren zodra je de besmette op je systeem zet.
Transmission Malware

Meer info kunnen Apple gebruikers vinden op

Spread the word. Share this post!

2 Comments

 1. Beantwoorden

  Er is sprake van Ransomware lees ik . Is wel een zeer ernstige vorm van malware . Ransomware is een gijzelvirus dat je bestanden gijzelt en versleuteld en je tegen betaling de sleutel krijgt om te decrypteren . Een gewone antivirus kan hiertegen niets doen . De beste oplossing is om altijd onmiddelijk een backup te maken van je persoonlijke bestanden wanneer er nieuwe worden toegevoegd .
  En wie betaalt voor de sleutel is nog niet zeker of hij deze zal krijgen . Bij dit soort aanval en besmetting word het ook aanbevolen hiervan aangifte te doen . Een gijzelvirus word verspreid via trojaanse paarden (trojans) .

 2. Beantwoorden

  Ik lees daar het woord Ransomware . Een zeer ernstige vorm van malware . Ransomware is een gijzelvirus dat je persoonlijke bestanden gijzelt en versleuteld , of zelfs je ganse harde schijf gijzelt en versleuteld . Criminelen vragen dan losgeld voor de decryptie sleutel te verkrijgen . Of je werkelijk na betaling de sleutel ontvangt word in twijfel getrokken . Ben je slachtoffer van deze malware voer je best geen betaling uit en doe je ook aangifte bij bij de politie of andere rechterlijke instanties .
  Daarom is het belangrijk om altijd een backup te maken van je persoonlijke bestanden van zodra je er nieuwe toegevoegd hebben .
  Een anti virus kan hierbij niet helpen omdat ransomware via trojaanse paarden (trojans) verspreid word.
  Eén van de oorzaken van ransomware staat hier ook het blog te lezen
  https://baudrez.be/road-apple/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.