web analytics

Linux Presentation Day Brugge – 21 april 2018

Print Friendly, PDF & Email

Wat is een Linux Presentation Day

De Linux Presentation Day (LPD) is een gratis evenement dat voor het eerst in mei 2015 in Duitsland plaatsvond. Sindsdien is de LPD een niet-commercieel evenement van Europees belang geworden. Het wordt elk jaar in de lente en in de herfst gehouden. Tijdens de LPD, kan het publiek Linux ontdekken, vragen stellen en ook Linux testen.

De bedoeling is ook om aan te tonen dat dit vrij besturingssysteem een perfect alternatief is voor andere commerciële besturingssystemen zoals Microsoft Windows en MacOS.

Aangezien zijn belangrijke ontwikkeling, wordt een LPD nu zelfs door niet-IT-media gevolgd.

Wie zijn de gastorganisaties?

Een brede waaier van organisaties kunnen als gastheer van een LPD optreden. Het gaat o.a. over:

  • Linux-gebruikers groepen
  • Hackerspaces
  • Socio-Culturele organisaties allerhande
  • ICT-bedrijven
  • Opleidingscentra en Scholen

Een belangrijk aspect van het LPD-concept is dat heel kleine organisaties (zelfs enkele personen) dergelijk evenement kunnen organiseren. Ze werken dan samen met een school of openbare bibliotheek om Linux aan het brede publiek voor te stellen. De LPD gemeenschap steunt hen op verschillende manieren (bijvoorbeeld door het vinden van helpers, een locatie, presentaties en andere digitale documenten, …).

Brugse Linux Presentation Day

Op 21 april wordt in Brugge in samenwerking met VormingPlus Regio Brugge en Brutux (Brugse LUG) de eerste Brugse Linux Presentation Day georganiseerd.

Leden van Brutux zullen aan de hand van demonstraties en antwoorden op de gestelde vragen de bezoekers kennis laten maken met Linux.

Inschrijven voor het evenement is gratis maar wel verplicht via https://www.vormingplus-brugge.be/linux-presentation-day

Meer info over Linux Presentation Days vind je op http://www.linux-presentation-day.org/

Spread the word. Share this post!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.