web analytics

Linux Mint 17.3 – “Rosa” mogelijks in December

Print Friendly, PDF & Email

De laatste punt-release van de 17.x reeks van het Linux Mint OS zal wellicht in december klaar zijn en Rosa heten.

De ontwikkelaars van Linux Mint werken immers onverminderd door en ze komen dichter bij de laatste telg van de 17.x reeks. Die nieuwe manier van werken, namelijk een Ubuntu LTS nemen als basis en dan op die basis verder werken met punt-releases werd opgestart met de 17 reeks en blijkt goed te werken.

Deze strategie laat hen toe om veel meer te focussen op de huidige LTS met als gevolg de 17.1, 17.2 en binnenkort de 17.3. Het lijkt de goede manier van werken te zijn gezien er een hele resem verbeteringen verschenen zijn in een relatief korte periode.

Linux Mint 17.3 “Rosa”

Clement Lefebvre, de leider van het Linux Mint project, heeft gemeld dat de nieuwe versie verwacht wordt tegen eind december en dus is er voor de ontwikkelaars maar weinig tijd over.

“The third and last 17.x point release will be Linux Mint 17.3 codename ‘Rosa’. Rosa is a classic vintage Italian, Spanish and Portuguese name. The meaning of the name Rosa is: Rose. Used as a sign of love and compassion, the rose is also the symbol of England. In 1545, Ronsard writes one of the most famous poems in France. In ‘Mignonne, allons voir si la rose’, youth is ephemeral, beautiful but short-lived, just like a rose. Linux Mint 17, 17.1 and 17.2 users will have the choice to upgrade, and that upgrade will be both easy and safe,” schrijft Clement in het officiële blog.

Nu is het enkel nog wachten op de RC versie voor Linux Mint 17.3 “Rosa” en die kunnen we toch binnenkort verwachten vermoed ik.

Spread the word. Share this post!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.