web analytics

LibreOffice Etiketten afdrukken

Print Friendly, PDF & Email

Eén van de moeilijkere zaken die je tegen het lijf loopt bij het werken met LibreOffice is het afdrukken van etiketten.

Daar waar je in MS-Word een gemakkelijke wizard hebt, komt er in LibreOffice nog wel wat ‘kunst- en vliegwerk’ aan te pas.

In onderstaande PDF heb ik met LibreOffice 5 het ganse proces van afdrukken etiketten uiteengezet.

Het werkt voor mij, dus zal het voor jullie ook wel werken 😉

Mailmerge_Etiketten.pdf (1930 downloads)

Spread the word. Share this post!

6 Comments

 1. Beantwoorden

  Er is een veel makkelijker manier om etiketten uit te printen. Met een sjabloon maak je in Writer je tekstvakken, exporteer dat naar een .pdf
  Heb je dan gekochte etiketten die je in de printer kan stoppen, dan is hoef je dus alleen maar je .pdf uit te printen. Zo komen dan al je adressen op de etiketten. Makkelijker kan niet!

  • Beantwoorden

   Dat is inderdaad een heel praktische oplossing voor statische lijsten, maar zodra je met aanpassingen en/of filters te doen hebt of met een ander formaat van etiketten ben je toch verplicht om terug alles aan te maken.
   Dat staat dan nog los van de kennis van de gebruiker betreffende het maken van een grid dat conform de grootte van de etiketten is, om er dan een sjabloon van te maken.

 2. Dineke

  Beantwoorden

  Duidelijke handleiding, veel gebruiksvriendelijker dan alle andere handleidingen die ik op internet vond. Alleen krijg ik bij stap 7.1 “assistent standaardbrief” maar 5 stappen.p.v. de verwachte 8. Ik kan mijn document dus niet bewerken en aanpassen. Is het mogelijk aan te geven hoe ik die stappen wel kan doorvoeren? (ik gebruik Libre Office 5.4.2.2)

  • Beantwoorden

   Hallo Dineke,

   bedankt om me er op te wijzen. Ik zal deze verandering in het pakket eens bekijken en een update van mijn hand-out maken zodra ik een gaatje gemaakt heb in mijn agenda 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.