web analytics

Ik weet wat er gebeurd is

Print Friendly, PDF & Email

Naar aanleiding van onderstaande info die ik op http://datanews.knack.be/ict/nieuws/wat-je-moet-weten-vooraleer-je-windows-10-installeert/article-normal-590553.html gelezen had, ben ik aan de rit gegaan om te proberen de installatie van Win10 op mijn desktop te forceren.

Je kunt een download forceren

In principe moet je je aanmelden voor een gratis kopie van Windows 10 door deze te reserveren in het update-appje dat Microsoft via Windows Update heeft gedistribueerd. Dat vind je op de taakbalk, onder het witte Windows-vlaggetje. Microsoft verspreidt Windows 10 gefaseerd aan rechthebbenden. In welke volgorde en welk tempo dat gebeurt, is niet helemaal duidelijk. Maar het is mogelijk de download zelf uit te lokken.

Vervolgens heb ik via de website http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-10/media-creation-tool-install?ocid=ms_wol_win10 een tooltje gedownload waarmee je de upgrade naar Windows 10 direct zou kunnen starten.

Screen Shot 07-30-15 at 04.49 PMDan heb ik de link naar de download pagina aangeklikt en kwam ik op onderstaande pagina

Screen Shot 07-30-15 at 04.51 PMIk heb het 64-bit hulpprogramma gedownload

Screen Shot 07-30-15 at 04.52 PM

En na het dubbelklikken op het bestandje in mijn Downloads folder

Screen Shot 07-30-15 at 04.53 PM

Verscheen het leuke info vensterje

Screen Shot 07-30-15 at 05.15 PM

 

Wat er dan gebeurde was dat in mijn Windows Update de volgende melding kwam te staan

Screen Shot 07-30-15 at 05.34 PMEn zo ben ik nog geen stap verder… zucht

 

Geduld is een schone zaak …..

 

Spread the word. Share this post!

7 Comments

 1. François De Baerdemaeker

  Beantwoorden

  Nochtans is het zeer eenvoudig. Je download het exe bestand naar je bureaublad . Rechtsklik op het exe bestand en kies voor uitvoeren als administrator . Het duurt wel een heel tijdje want eerst word je systeemconfiguratie onderzocht en zal er een ISO bestand aanngemaakt worden . Dit ISO bewaar je best op het bureaublad en brand je daarna op een DVD schijfje . Zeer belangrjk is vooraleer je de Upgrade uitvoert beveel ik zelf aan m eerst een systeemkopie te maken van je Windows 7 of Windows 8.1 . Mislukt de Upgrade , heb je nog altijd je systeemkopie bij de hand die je dan kan terugzetten . Kies voor Upgraden met behoud van programma’s en instellingen en niet voor nieuwe installatie , want dan heb je geen gratis Upgrade , en zal je een activatiecode moeten aankopen . Ik was wel heel verbaasd toen ik W10 voor de eerste maal gebruikte over de snelheid van het systeem. Het is het eerste windows OS dat ik zo snel zie opstarten en afsluiten . Waar ik wel niet tevreden over ben is dat mijn printer nergens meer te vinden was tussen mijn aparaten . Ook niet door eens af te koppelen en terug aan te koppelen, geen melding van nieuw apparaat . Mijn printer word dus in Windows 10 niet herkend . Ook niet eer te vinden door te laten zoeken. Na 15 jaar WIindows is er eindelijk schot in de zaak gekomen en is Microsoft weliswaar Apple beginnen na te apen . Nieuwe versies zullen (beperkte tijd) gratis geupgrade wrden wat Apple al jaren doet . Ik ben tevreden over W10 , maar daarom belet het mij niet om ook nog een trouwe Linux gebuiker te blijven .

  • Beantwoorden

   Bedankt voor je uitleg François. Over welke exe heb je het? Want als het MediaCreationToolx64.exe is, is dat degene die ik heb gedownload en uitgevoerd. En ik krijg dan enkel dat vreemde info venstertje te zien. Meer niet.

 2. François De Baerdemaeker

  Beantwoorden

  Inderdaad Alain ik heb het over MediaCreationToolx64.exe . Ik heb wel nog een 32-bits systeem, en of dit er iets met te maken zou hebben , heb ik een beetje mijn twijfels over. Het scherm dat jij toont i.v.m. de reservatie van Windows10 had ik ook , alsook downloadicoontje in de taakbalk. Maar nu heb ik hier omtyrent ook eren vreemd verhaal. Ik had ook Windows10 gereserveerd en kreeg ik ook te zien wat iun jouw afbeelding te zien is, alsook werd in de taakbalk ook het download icoontje weergegeven. Toen ik op 29 juli mijn computer aanzette en windows opstartte was die melding verdwenen zonder zelf iets gedaan te hebben en kreeg ik in het Windows Update terug het reservatiescherm te zien. Ik heb dan het exe bestand gedownload . Dit exe bestand is bedoelt voor wie windows 10 niet gereserveerd had of voor wie reserveerd had , maar niet kon wachten tot windows 10 via automatische updates aangeboden krijgt . Het bestand is bedoelt om windows10 geforceerd te downloaden. Alain ik weet niet of je het aandurft om het Windows register in te duiken . Mits een aanpassing in het windows register zou het ook moeten lukken .
  http://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2015/31/zo-forceer-je-een-download-van-windows-10

  Toch nog een paar belangrijke tips iedereen.
  Na het uitvoeren van MediaCreationTool.exe verschijnt een scherm met 2 opties
  1. Deze PC nu bijwerken
  2. Installatiemedia voor een andere PC maken.
  Kies voor Optie 2 waarna een scherm verschijnt welke versie en taal je wil downloaden. Er worden 2 bewerkingen uitgevoerd. Er word gecontroleerd welke versie van windows geïnstalleerd staat, en daarna krijg je een tweede scherm waar gevraagd word waar je het ISO bestand wil opslaan. Dit ISO bestand kun je dan naar een DVD schijfje branden (bijna 4 GB voor de 32 bits versie) .Of een opstartbare USB stick maken. Wil je Upgraden eerst windows opstarten en de computer niet booten met het DVD schijfje of USB stick, want dan word er een nieuwe installatie van W10 als je zo Windows10 wil installeren, en zul je een licentie moeten kopen .Het is wel mogelijk om te annuleren als je de computer geboot hebt met het installatiemùedium en op verder geklikt hebt. Voer je de upgrade uit vanuit Windows kies ook voor Upgrade met behoud van programma’s en instellingen en ook niet voor nieuwe installatie. Ik hoop dat mijn reactie helder en duidelijk genoeg is, anders vraag het maar .

  • François De Baerdemaeker

   Beantwoorden

   Toch nog even hierop de nadruk leggen. Wie gaat Upgraden van Windows7 of Windows 8.1 naar Windows 10 , maak zeker eerst een systeemkopie naar een externe harde schijf . Gebeurt er iets onverwachts bij het Upgraden naar W10 waardoor Windows niet meer zou opstarten, heb je nog altijd een systeemkopie bij de hand die je kan gebruiken om je systeem terug te zetten naar de toestand toen je de systeemkopie aangemaakt hebt . Een systeemkopie is geen Backup van je belangrijke gegevens maar zoals het woor het letterlijk zegt, een identieke kopie van je systeem maken .

 3. Freek Goeree

  Beantwoorden

  Lijkt me weer typisch Microsof(t). Ik heb voor mń dochter een nieuwe laptop gekocht met recht op gratis updatevan 8.1 naar 10. Ik kom zelfs zover dat begonnen wordt met het downloaden van ruim 2,7 Gb. Na het bereiken van 100 % krijg ik het Configuratiescherm weer te zien en kan nergens het gedownloade bestand vinden. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr,

  Windows: het blijft troep. Gelukkig hebben we Linux.

  • François De Baerdemaeker

   Beantwoorden

   Freek over Windows 8.1 kan ik me niet uitspreken. In Windows7 heb ik het ISO bestand gedownload naar mijn bureaublad waar het makkelijk terug te vinden is . Ik weet niet welke browser je dochter gebruikt , maar in Firefox kun je markeren waar je downloads wil opslaan. Downloadmap of andere locatie. Bij andere locatie word dan eerst gevraagd waar je wil opslaan. Maar ik heb wel al enorm veel hier en daar gelezen dat bij windows 8.1 het upgraden niet echt van een leien dakje loopt. En inderdaad is er ook nog Linux dat ik eigenlijk ook meer gebruik dan windows.

   • Freek Goeree

    Beantwoorden

    Blijkbaar was ik nog niet aan de beurt voor de installatie van Windows 10. Vandaag ging het in 1 keer goed. ‘s Heren wegen en de wegen van Microsoft zijn ondoorgrondelijk en zelden aangenaam zullen we maar denken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.