web analytics

Hoe upgraden van Linux Mint 17 of 17.1 naar 17.2

Print Friendly, PDF & Email

Sinds enkele dagen kon je de volledige nieuwe versie van Linux Mint voor zowel Cinnamon als MATE downloaden. De versie Rafaela of 17.2 kon je installeren en die verving je vorige versie. Probleem is dan wel dat je al je hard- en software instellingen opnieuw moet aanmaken, wat niet alleen tijdrovend is, maar ook alweer kans op fouten in je systeem vergroot.

Als je al de 17 of de 17.1 Cinnamon of MATE draait en je hebt wat gewacht, dan is er nu een leukere manier om de 17.2 te installeren: namelijk gewoon upgraden via het updatebeheer.

Kijk in je updatebeheer of je systeem bijgewerkt is. Is dat nog niet zo, maak je systeem ‘up-to-date’ door de laatste aanpassingen door te voeren. Klik op de [Verversen]-knop (Refresh in het Engels) en vervolgens op [Updates Installeren] (Install Updates).

1

Start je systeem upgrade door in het menu Bewerken (Edit), de optie te ‘Upgrade naar Linux Mint 17.2 Rafaela’ selecteren.

2

Volg de instructies op het scherm

3Zodra je upgrade is afgelopen, herstart je je systeem.

Eens je onder Rafaela draait, verdwijnt de optie om te upgraden uit het Bewerken-menu.

Spread the word. Share this post!

3 Comments

  1. Kadee

    Beantwoorden

    Eijie,
    Bedankt. 17.1, 2 of 3 maakt niet zoveel uit – alleen heb ik een wallpaper dat “beter” bij Rafaela dan bij Rebecca of Rosa past 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.