web analytics

Hoe upgraden van Linux Mint 17 of 17.1 naar 17.2

Print Friendly, PDF & Email

Sinds enkele dagen kon je de volledige nieuwe versie van Linux Mint voor zowel Cinnamon als MATE downloaden. De versie Rafaela of 17.2 kon je installeren en die verving je vorige versie. Probleem is dan wel dat je al je hard- en software instellingen opnieuw moet aanmaken, wat niet alleen tijdrovend is, maar ook alweer kans op fouten in je systeem vergroot.

Als je al de 17 of de 17.1 Cinnamon of MATE draait en je hebt wat gewacht, dan is er nu een leukere manier om de 17.2 te installeren: namelijk gewoon upgraden via het updatebeheer.

Kijk in je updatebeheer of je systeem bijgewerkt is. Is dat nog niet zo, maak je systeem ‘up-to-date’ door de laatste aanpassingen door te voeren. Klik op de [Verversen]-knop (Refresh in het Engels) en vervolgens op [Updates Installeren] (Install Updates).

1

Start je systeem upgrade door in het menu Bewerken (Edit), de optie te ‘Upgrade naar Linux Mint 17.2 Rafaela’ selecteren.

2

Volg de instructies op het scherm

3Zodra je upgrade is afgelopen, herstart je je systeem.

Eens je onder Rafaela draait, verdwijnt de optie om te upgraden uit het Bewerken-menu.

3 Reacties

 1. Kadee

  Is het (nog) mogelijk om 17.1 te upgraden naar 17.2, wanneer Updatebeheer reeds 17.3 aanbiedt?

  Reageren
  1. eijie (Auteur bericht)

   Nee. Maar je kan de 17.2 downloaden vanaf http://www.linuxmint.com/download_all.php en een clean-install doen. Maar in dat geval kan je evengoed de 17.3 downloaden en een clean-install doen. Maak gebruik van Aptik (https://baudrez.be/aptik/) om je instelgegevens te bewaren en te restoren.

   Reageren
 2. Kadee

  Eijie,
  Bedankt. 17.1, 2 of 3 maakt niet zoveel uit – alleen heb ik een wallpaper dat “beter” bij Rafaela dan bij Rebecca of Rosa past 😉

  Reageren

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: