web analytics

Google verliest gegevens na blikseminslag in Belgisch datacenter

Print Friendly, PDF & Email

Ondanks het populair gezegde ‘de bliksem slaat nooit twee keer in op dezelfde plaats’, of vier maal zoals het deed in het Belgisch datacenter te St-Ghislain verleden week donderdag, waren die inslagen op het datacenter toch de aanleiding tot problemen in de volgende dagen en leiden deze zelfs tot permanent verlies van gegevens voor een klein percentage van gebruikers.

Het probleem begon toen het datacenter tijdelijk zonder stroom viel tijdens één van de onweders in het gebied. Dat was de aanleiding tot problemen met het lezen en schrijven van gegevens voor ongeveer 5% van de harde schijven in het datacenter.
De meeste problemen raakten opgelost maar gegevens voor .000001% van de totale capaciteit van de schijfruimte ging de data verloren. “In dat geval is volledig herstel niet mogelijk”, aldus een bericht van Google.

From Thursday 13 August 2015 to Monday 17 August 2015, errors occurred on a small proportion of Google Compute Engine persistent disks in the europe-west1-b zone. The affected disks sporadically returned I/O errors to their attached GCE instances, and also typically returned errors for management operations such as snapshot creation. In a very small fraction of cases (less than 0.000001% of PD space in europe-west1-b), there was permanent data loss.

Google neemt de volledige verantwoordelijkheid voor het incident op zich en zegt de nodige upgrades te doen om zoiets in de toekomst te vermijden.

Spread the word. Share this post!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.