web analytics

En Windows 10 blundert maar verder….

Print Friendly, PDF & Email

De november-update van Windows 10 heeft bij sommige gebruikers de privacy-instellingen aangepast. Volgens Microsoft werden ingestelde voorkeuren van gebruikers voor onder andere het reclame-id per ongeluk niet onthouden.

Op 12 november verscheen de eerste grote update voor Windows 10. Ruim een week later haalde Microsoft alles wat met de update te maken had offline. De reden daarvoor was aanvankelijk niet duidelijk, maar nu maakt het bedrijf bekend dat de update een probleem bevatte waardoor Windows de instellingen voor advertising ID, Background apps, SmartScreen Filter en Sync with devices niet onthield. Microsoft claimt dat het probleem zich bij ‘een extreem klein aantal mensen’ heeft kunnen voordoen. Het is echter niet duidelijk waarop die claim is gebaseerd.

Advertising ID, of reclame-ID, en het SmartScreen Filter, zijn opties in de privacy-instellingen van Windows 10. Standaard zijn deze functies ingeschakeld; gebruikers kunnen deze tijdens de installatie of later zelf uitschakelen. Bij het installeren van de Windows 10-update ‘kan het voorkomen’ dat de voorkeuren voor de betreffende instellingen niet zijn onthouden. Dat impliceert dat ze weer zijn teruggezet naar de standaardinstellingen en dus aan staan. Dinsdag verscheen een cumulatieve update van Windows 10 versie 1511, die het probleem op moet lossen.

Microsoft zegt dat het er aan werkt om bij de getroffen gebruikers de instellingen te herstellen naar de ingestelde voorkeuren van voor de update. Dit zou in de komende dagen moeten gebeuren. Hoe Microsoft de instellingen bij deze gebruikers gaat aanpassen is niet bekend. Gebruikers kunnen daarnaast zelf via het Settings-menu hun privacy-instellingen controleren en aanpassen.

De grote Windows 10-update zou bij diverse gebruikers ook ongevraagd programma’s verwijderd hebben, merkt Security.nl op. Het zou vooral gaan om programma’s zoals CpuID, Cpu-Z en Speccy, maar er zijn ook meldingen van gebruikers waarbij het AMD Catalyst Control Center verdween na installatie van de November-update.

Bron: Tweakers.net

Spread the word. Share this post!

1 Comments

  1. François

    Beantwoorden

    Ja deze maal was het een blunder van formaat .
    Citaat : Microsoft claimt dat het probleem zich bij ‘een extreem klein aantal mensen’ heeft kunnen voordoen. Het is echter niet duidelijk waarop die claim is gebaseerd.
    Als je plots merkt dat na een update je windows systeem niet bijgewerkt is , maar volledig gewist is , zoiets ga je dan ook niet aan de grote bel hangen . Volgens mij is dat dan ook de reden waarom het Media Creation Tool terug werd beschikbaar gesteld .

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.