web analytics

Einde Facebook voor mij

Print Friendly, PDF & Email

Ik heb vandaag mijn Facebook account stopgezet. Als ik binnen de 14 dagen niet inlog, dan ben ik er van af.

Na een periode van drie jaar vond ik het welletjes. De inhoud van de berichten waren meestal flauwe moppen of gedeelde zaken van derden, die helemaal niet in mijn interessesfeer lagen.
Daarnaast was ik het kotsbeu om van Jan en Alleman aanvragen voor Games te ontvangen. Zelf meldingen aan de betrokken personen op me niks meer toe te zenden bleken geen effect te hebben. Ik moest bijna voor iedereen via mijn instellingen aangeven dat ik van heb geen aanvragen meer wou ontvangen.
Ook vond ik dat de Facebook Groepen en Pagina’s die ik volgde qua educatieve waarde fel tekort schoten.

Kortom, Facebook lag me niet. Daardoor kwam ik steeds minder en minder on line via Facebook en omdat ik daar mijn ‘gading’ niet vond heb ik bij wijze van test de laatste twee maanden niet eens ingelogd.

Ik miste Facebook helemaal niet dus …

Eerst heb ik iedereen ‘ontvriend’. Tijdens het overlopen van de lijst kwam ik tot de bevinding dat de meeste ‘vrienden’ feitelijk personen waren die ik ergens van kende – meestal werkomgeving – maar eigenlijk helemaal niet bevriend mee was.
Moest ik enkel mijn echte vrienden bijhouden dan zou ik terugvallen op 5 of 6 namen plus dan nog enkele familieleden.

Ik heb ook al mijn foto’s en albums gewist van mijn account. Ik heb kunnen vaststellen dat langs mijn kant van het scherm alle vrienden en foto’s verdwenen waren. Of dat bij hen ook zo is weet ik niet. Ik kan het maar hopen.

Vervolgens al de pagina’s en groepen die ik volgde verwijderd en zo veel mogelijk van mijn persoonlijke info gewist.

Dan heb ik mijn account verwijderd, althans ik denk dat ik het gedaan heb, want je kan je rot zoeken naar die optie. Via Google ben ik er toch op gekomen en de aanvraag ingeschoten.
Ik heb in ieder geval volgend mailtje van hen teruggekregen:

Hallo Alain,

We hebben een aanvraag ontvangen om je account permanent te verwijderen. Je account is gedeactiveerd op de website en zal binnen de 14 dagen worden verwijderd.

Indien je geen aanvraag hebt ingediend om je account te verwijderen, meld je dan aan op Facebook om de aanvraag te annuleren:

https://www.facebook.com/login.php

Met vriendelijk groeten,
Het Facebook Team

Ondertussen had ik wel positieve ervaringen opgedaan met Google Plus. Ik vind de interface beter en door met je kringen te werken kun je de andere Google Plus personen die je volgt netjes indelen.

Daar waar Facebook meer over gewone dinges des levens gaat ‘Ik heb vandaag dit of dat gedaan’, kun je in Google Plus gemakkelijker technische zaken opvolgen en dat laatste ligt me beter.
Dus voor zij die me nog willen volgen op sociale media, je vindt me nu enkel nog terug op Google Plus

Het leven zonder Facebook is voor mij net hetzelfde als het leven met Facebook, dus besluit ik dat voor mij Facebook gebakken lucht is en van generlei meerwaarde.

 

Spread the word. Share this post!

2 Comments

 1. peeters theo

  Beantwoorden

  overlaatst was ik op bezoek bij ‘n familielid welke mij wou overhalen om als “vriend” deel te nemen aan faceboek,hij liet mij ‘n reactie zien van ‘n antwoord,onbegrijpelijk,hunne hond had zijn favoriet speeltje verloren bij ‘n wandeling.ik vroeg hem om zijn speeltje rond zijn nek te binden in het vervolg,en geen mensen te ambeteren met zulke verhalen.hebt gij het van ze leven meegemaakt?Groot gelijk dat gij stopt!

  mvg peeters theo (linux-freak) ( mintfan)

 2. Hugo Sutherland (hugosu)

  Beantwoorden

  Alain, je hebt gelijk.
  Op Facebook verschijnen er massa’s berichten waar ik niets aan heb.
  Jef of Maria heeft een nieuw level bereikt in spel XXXXXXX en heeft nu hout nodig.
  Ja leuk he als je wat spelletjes fanaten als vriend hebt aangeklikt.
  Ik gebruik het soms, maar ik heb een eigen website over mijn familie, voor Alain, ik ken je het mag ook een blog zijn.
  Als ik daar iets aan toevoeg, dan stuur ik een berichtje naar iedereen die daar interesse voor heeft, en niet naar de ganse wereld.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.