web analytics
Print Friendly, PDF & Email

facebooklogo

Nederlands


Wel, er kan veel of weinig over mij gezegd worden, maar zelf zal ik het kort houden.

Ik woon in Brugge, ben gehuwd en ben nu een gepensioneerde informaticus van Defensie Marinecomponent of de Zeemacht zoals sommigen ze ook kennen. Tijdens mijn loopbaan heb ik zowel varende eenheden bemand als walfuncties uitgeoefend en de laatste jaren heb ik doorgebracht in de Belgisch-Nederlands Mijnenbestrijdingsschool EGUERMIN te Oostende.

In 2001 werd bij mij terminaal nierfalen vastgesteld en na een goed jaar aan de dialyse gelegen te hebben heb ik in 2003 een geslaagde niertransplantatie ondergaan in het UZ Gent. Tot op heden doet mijn transplantnier het prima. Lees hier mijn dagboek.

Ik ben ook een Aspie, iemand die het Syndroom van Asperger heeft. Dat is een autismespectrum stoornis die in tegenstelling tot autisme syndroom zich kenmerkt door beperkingen in de sociale interacties en een beperkt repertoire aan interesses en activiteiten. Anders dan bij de klassieke autistische stoornis is er geen sprake van vertraging in de ontwikkeling van de taalvaardigheid op lage leeftijd. Er is een normale tot hoge intelligentie en een gemiddelde neiging tot het maken van contact. Meer info vind je hier op mijn blog.

Sinds meer dan 15 jaar gebruik ik Linux als mijn vast besturingssysteem op mijn thuiscomputers. Ik heb het nodige distro-hopping gedaan, zoals de meeste Linux gebruikers, maar sinds enkele jaren gebruik ik enkel nog Linux Mint.

 

English


Much or nothing at all can be said about about me, but I’ll keep it short this time.

I live in Brugge (Belgium), am married and as now a retired softeware developer from the Belgian Navy. I have served numerous years on board frigates and minehunters and the last part of my carreer I’ve been employed at the Belgian-Netherlands Minewarfare School EGUERMIN at Oostende (Belgium).

In 2001 I was diagnosed with End Stage Kidney Disease which resulted in 2002 of having to undergo dialysis. In 2003 I received a donor kidney and up until today that ‘Gift-Of-Life’ is working perfectly.

I am an Aspie. I suffer from the Aspergers Syndrome. It has been both a blessing and a hell for me, but I cope with the condition, because as they say : “Aspergers is not a illness, it is a feature”