web analytics

100 GB opgesoupeerd

Print Friendly, PDF & Email

Is me tot nu toe nooit overkomen, maar blijkbaar met een paar upgrades naar Windows 10. wat nieuwe distro’s om uit te testen en audio streaming is mijn Telenet volume van 100 GB met nog één dag te gaan, opgesoupeerd.

100 GB op

Al bij al kan ik met die 1Mbs toch nog mijn blog bijwerken. Dus zo erg is het toch nog niet.

Update 13/12/15

Effe een speedtest gedaan

Speedtest

Spread the word. Share this post!

5 Comments

 1. Alain G. J. Derycke

  Beantwoorden

  Alain, sedert enkele jaren ben ik overgestapt naar Scarlet (hun volledig pakket). Snelheid Ok, geen geblokkeerde poorten waar je probleemloos een Fonera en Gramofon aanhangt, TV aanbod is zelfs voor mijn vrouw voldoende en bovenop heb je zelfs een vaste lijn die je GSM-abo binnen de perken kan houden en tot nu toe ben ik niet, zelfs niet met intensief Spotify, en het moosken en brielen met linuxdistributies tegen limieten gebotst… Prijs is volgens binnenlandse normen bekeken, doenbaar.
  Groetjes,
  Alain G. J. Derycke

 2. Beantwoorden

  Alain, da’s raar want de Whoop abonnement geeft “recht” op +/- 150Gb (volgens hun ad tenminste), ben overgestapt naar een whoopa ( quadruppel pay Internet/Tv/vaste lijn en 0€ gsm abonnement) …het aantal Gb is zogezegd onbeperkt en v.w.b. de prijs ben ik zelden of nooit boven de 78€. Met de laatste test van test aankoop heb ik een download van 175Mb/s en een upload van 20Mb/s…kan/mag dus echt niet klagen.

  • Beantwoorden

   Hoi,

   ewel ik heb geen WHOOP of WHAP of andere oerkreet van Telenet, gewoon het simpel Basic abonnement met een 30 Mbps download speed en 100 GB upper limiet. Dat is voor mij in normale omstandigheden genoeg. Enkel voor enkele vrienden een Windows 7 -> 10 gedaan en twee maal via Sporza een beetje online TV gekeken terwijl madam naar haar zenders keek op TV en bingo, 100 GB erdoor.

   Het leuke is wel dat ik bijna geen verschil zie bij het gewoon surfen vandaag aan 1 Mbps. Mail, forums, gewone websites… alles laadt vlot in. Enkel de websites van bv. Nieuwsblad en zo waar er meer rotzooi opstaat dan feitelijk nieuws doen er langer over.

 3. François

  Beantwoorden

  Alain wat jij daar opsompt zou me enorm verwonderen dat je hierdoor aan zo’n hoog verbruiksvolume bent gekomen . Op één van je laptops werd ook onlangs een Upgrade uitgevoerd naar Windows 10 .Het zou me niet verwonderen dat anderen ook gebruik maken van je draadloos netwerk. Een week of twee geleden las ik zo ergens op een forum dat op de computer waarop onlangs windows 10 was geïnstalleerd regelmatig onbekende apparaten in het thuisnetwerk verschenen , waarmee bedoelt werd Mobiele telefoons om ook op internet te surfen.Zijn vrouw had een laptop met nog Windows 7 die ook een draadloze verbinding maakte met internet en het vreemde was dat op de laptop met Windows 7 van de onbekende apparaten niets te bespeuren viel .De controle werd uitgevoerd terwijl ze tegelijkertijd draadloos op het net zaten. De persoon in kwestie dacht omdat Wi-free in het abonnement zat hiervan de reden was . Met telenet Wi-free kun je jou aanmelden met je telenet account gegevens op telenet modems als jij je homespot ook geactiveerd hebt voor andere telenet klanten. Intressant om eens te gaan lezen .
  http://www.zdnet.be/nieuws/169035/wifi-functie-in-windows-10-vormt-potentieel-veiligheidsrisico/

  Uit je bericht begrijp ik dat je pas word verwittigd als je jouw volume van 100 GB bereikt hebt. Surf eens naar de site van telenet en meld je aan en klik bovenaan in het menu op mijn telenet.
  In de linkerkolom kies je dan voor “Verbruik” bij Telemeter.
  Klik op het tabbladje Herinneringen instellen.
  Je kan daar aanvinken wanneer je wil verwittigd worden als je aan 80% of 90 % van je basisvolume zit en ook de wijze hoe je wil verwittigd worden . Ik ben eens benieuwd naar je volgend maandelijks verbruik . Als het terug opmerkelijk zo hoog is bij normaal surf en download gedrag , e-mail gebruik klopt er iets niet . Hou ook eens op de laptop met Windows 10 mijn netwerlocaties in het oog of er soms geen onbekende apparaten in het netwerk vermeld worden of te voorschijn komen .

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.