web analytics

Ubuntu: keuzedialoog verwijderen bij afsluiten PC

Print Friendly, PDF & Email

Standaard schotelt Ubuntu je een keuzedialoog voor als je je systeem wil afsluiten.

shutdown_confirmation

Al moet het me van het hart dat ik dat wat teveel betutteling vind. Als ik mijn systeem wil afsluiten, dan weet ik wel wat ik doe. Ik ga bewust naar het menu en klik bewust op afsluiten. Ik zou het op prijs stellen dat onmiddellijk na het klikken op afsluiten, mijn systeem ook afsluit.

Via onderstaande manier kun je het gedrag van het afsluiten veranderen, zodat het afsluiten ook daadwerkelijk direct uitgevoerd wordt.

Zo ziet het menu er standaard uit :

original_menu
Van onder naar boven zie je:

  • Afsluiten… : Afzetten van je systeem. De drie puntjes geven aan dat er nog een keuzedialoog volgt.
  • Pauzestand : Plaatst je systeem direct in pauzestand
  • Afmelden… : Uitloggen als gebruiker of je systeem vergrendelen

Om de bevestigingsdialoog uit te schakelen, open je een terminal en tik je onderstaand commando in:

gsettings set com.canonical.indicator.session suppress-logout-restart-shutdown true

Niet alleen worden beide keuzedialogen bij Afmelden en Afsluiten uitgeschakeld, je menu wordt ook aangepast.

Ubuntu_afsluitmenu-2

Zoals je merkt heb je nu rechtstreekse commando’s voor het Afsluiten, Herstarten en Afmelden (de drie puntjes ontbreken) en na het klikken wordt je keuze direct uitgevoerd.

Om je systeem terug in originele toestand te brengen geef je het volgende in in een terminal.

gsettings set com.canonical.indicator.session suppress-logout-restart-shutdown false

In beide gevallen zijn de nieuwe instellingen direct van kracht en hoef je niet te herstarten.

 

Beoordeling

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: